Huijauksen makua

 Minusta tässä on huijauksen makua!

Tiedän kyllä, että kyse  on ihan laillisesta jutusta, mutta minun silmissä kyse on huijauksesta.  Nyt, kun tämä monen mieltäkin sekoittanut Black Friday on ohi (mitä nyt jotkut jatkavat sitä Black Week-nimellä), asia on enemmän kuin ajankohtainen.
Kyse on näistä "ysiysi"-hinnoista.  Kun mainoksessa kerrotaan, jotta hinta on esim. 49,99€, se tosiasiassa on 50€. Tässähän on kysmys mielikuvamarkkinoinnista. Ihmisen mielessä tuo 49,99 on merkittävästi pienempi kuin 50.  Tämä on hyväksytty, kun hyväksytään, että hinta pyöristetään. Minusta pitäisi mainoksissa käyttää vain sellaisia rahoja, joita Suomessa käytetään!  Pitäisi joku kerta tuoda ulkomailta sentin kolikoita ja maksaa kaupan kassalla käteisellä se 49,99€.   Suomen pankin sivuilla sanotaan: "Nämä pikkusentit ovat Suomessakin virallisia maksuvälineitä, mutta kaupan ei tarvitse ottaa niitä vastaan, jos se ilmoittaa siitä erikseen."  Minä en ole nähnyt yhdenkään kaupan ilmoittavan asiasta...
Ei nyt ole kyse rahan määrästä, vaan mielikuvasta, jolla tuotteita markkinoitaan. Minusta olisi reilua mainostaa esimerkkitapauksessa esim. "tasan 50€"  tms. eikä luoda kuvitelmaa halvemmasta.  Varsinkin, kun tämä ei ole vain satunnaisten alennuspäivien kikka, vaan aivan pysyvästi eräillä liikkeillä käytössä oleva tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."