Riisottoa kera sienien ja wurstin


Jälleen oli riisottopäivä.

 Jonain päivänä tulee olo, että sitä kesän antia, eli sieniä, on aika käyttää. Niinpä tein riisoton (eikä siinä nytkään ole kirjoitusvirhettä!), johon lisäsin sieniä (kanttarelleja) ja jääkaapista kannuswurstista palasen.

👉 Käytin riisiä (puuroriisiä, sitä tummempaa), vettä, suolaa, pippurirouhetta, paahdettua sipulia, hiukan ruokakermaa, kanttarelleja ja kannuswurstia sekä paistamiseen vähän voita.

👉 Pilkoin sienet ja wurstin ja paistoin niitä vähän aikaa voissa pannulla. Lisäsin mausteet. Sitten kattilaan vettä ja riisit kiehumaan. Vähän mausteita vielä tännekin. Annoin kiehua muutaman minuutin ja lisäsin sieni-wurstiseoksen joukkoon. Seos sai kiehua hiljalleen niin, että riisit olivat kypsiä. Vielä loraus ruokakermaa, sekoitus ja "kerran ylös-kiehautus". Sitten vaan syömään. 😋

2 kommenttia:

  1. Nam, herkulliselta kuulostaa! :)
    Edelliseen postaukseesi liittyen: en tiedä mikä eläin olen, mutta toivoisin olevani ilves, tyylikäs ja kiehtova. :)
    Karhu ja joutsen ovat upeita elämiä molemmat, toinen metsien kuningas ja toinen vesien ja taivaiden kuningas, tai ehkä kuningatar. Australialaisen blogiystävän kuvissa olen nähnyt mustia joutsenia. Ne näyttävät todella kauniilta.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  2. Nämä mun riisottoversiot ovat helppoja ja makuvaihtoehtoja on rajattomasti. Moni ei tuu ajatelleeksi, että puuroriisiä voi noihinkin käyttää. Minä opin sen julkkiskokki Kari Aihisen joskus toteamana.

    Minä näin vuosia sitten ekan kerran luonnossa (Kalajoella) mustan joutsenen. Mustia joutsenia on myös Kukka- ja eläinpuisto Escurialissa tuolla Oulun lähellä.

    VastaaPoista

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."