Entä, jos ei onkin kyllä?

 


Ei taida nuorempi väki edes tietää vanhasta perinteestä koskien karkauspäivää:  Karkauspäivä on nurinkurisuuksien päivä ja perinteisesti kosinnan päivä, jolloin naisilla on ”lupa” kosia miehiä! Ja tänään on sitten karkauspäivä!
Sitten vaan kosimaan… Jos miehen vastaus on kieltävä, edessä on hamekankaan osto. Englannissa kosijat ovat saaneet tyytyä käsineisiin. Missään ei kerrota, onko hamekankaiden myynti koholla karkauspäivän aikaan. 😊

Minullapa on kokemus asiassa! Kauan sitten päätin vähän hassutella yhden kaverin kanssa. Laitoin koristellun kosintakirjeen, jossa tosin vihjasin, että hamekangasta halvempi ratkaisu olisi sopiva muki. Se nyt varmaan oli kaikkien sääntöjen vastaista, mutta minua kauhistutti ajatus hamekankaasta. No, illalla sitten soi ovikello ja siellä oli kyseinen mies. Hän ojensi minulle pahvilaatikon todeten, että jos me vaan ollaan ystäviä… Laatikossa oli Muumi-muki, joka muuten on yhä tallella. Kumpikin tiesi, että tämä oli ystävien välistä, eikä välillämme ole koskaan muuta ollutkaan. Saahan sitä leikkiä.




On kuitenkin hyvä olla varma vastauksen laadusta, jos aikoo kosia ilman todellista toivetta myönteiseen vastaukseen. Olen nimittäin kuullut, miten leikkimielellä kerrottu kosinta muuttuikin aikamoiseksi peliksi, kun toisella olikin ollut tunteita ja vastaus olikin: ”Kyllä”! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."