Mikään ei riitä!


Niin se sitten – ihan arvausten mukaisesti – VM (Valtiovarainministeriö) ennustaa: ”Alijäämien pienentäminen ja velkaantumisen taittaminen vaativat hallitukselta nopeasti sekä lisää säästöjä että verojen korottamista”. Meillä tuntuu olevan hallitus, jolle mikään ei riitä. Kun tämä hallitus ei sitten millään halua paneutua vaikkapa osinkoverotukseen tai paljon puhuttuun harmaan talouden kitkemiseen tai yleensäkään mihinkään, mikä koskee ns. hyvätuloisia, mikä on meidän tavisten tulevaisuus. Oikeasti, mikä on meidän tulevaisuus?
Tämä maa jakautuu todella rajusti kahteen (tai kolmeen) luokkaan, joiden välisessä selviytymisessä on jättisuuret erot. Alkaa tulla olo, että hallitus ajaa heikommassa asemassa olevat yhä heikompaan asemaan jolloin ei enää selvitä. Kohta ollaan tilanteessa, että hallitus voi alkaa suunnitella ylimääräistä hautausavustusta niille, joiden elämän he ovat suistaneet tuhoon.

Lisätietoa VM:n katsauksesta esim. https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6723573

jk. Kun VM:n virkamiehet kertovat, ettei nykyleikkaukset ja veronkorotukset riitä, Orpo sanoo muuta: ”Meidän ei näiden lukujen valossa tarvitse tehdä uusia sopeutuksia, Orpo sanoi medialle torstaina eduskunnassa.” Kuka tätä maata johtaa ja miten?

kts. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010385926.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."