Hallitus tahtoo lomailla rauhassa


 Kyllä tuli olo, että hallitus tahtoo lomailla ja touhuta EU-vaalien merkeissä ihan rauhassa. Nimittäin, hallitus on (kokoomuksen aloitteesta) kieltänyt ministeriöitä julkaisemasta säästölistojaan sovitusti. Se aiemmin sovittu päivä oli eilen… Nyt hallitus on päättänyt, että julkistaminen saa tapahtua vasta elokuussa. Huomioidaan, että ”Ministeriöiden ehdotuksista kävisi muun muassa alustavasti ilmi, miten valtionhallinnon säästöt jakautuvat eri virastoihin ja laitoksiin. Samoin niistä selviäisi ainakin osin, mihin järjestöjen valtionavustusten leikkaukset ensi vuonna mahdollisesti kohdistuvat.” (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010444988.html)


Tässä mennään jo rankasti salailun puolelle. Halutaanko nyt olla leikkauksista hiljaa, kun tiedot voivat vaikuttaa EU-vaalien tulokseen? Kyllä tuossa Hesarin jutussa mainitaan, etteivät kaikki ole saaneet valmiiksi esityksiään leikkauksista. Kun on annettu joku aikaraja, sen tulee muilla pitää.. Valtionhallinnolla on tässäkin ihan omat systeeminsä.
Tämä myös sekoittaa pahasti esim. valtionavustuksia saavien / saaneiden järjestöjen elämää. Järjestöt laativat budjettinsa alkusyksystä (osa jo aiemmin), mutta nyt ei edes valmistelua voi tehdä, kun ei tiedä valtion suunnittelemista leikkauksista. Julkisuudessahan on kerrottu varsin mittavista leikkauksista. Ei siinä ole intoa suunnitella tulevaa, kun sattaa olla että avustus jää kokonaan saamatta ja toimintasuunnitelman asemasta pitääkin tehdä lopettamisilmoitus.

No, hallitus lomailee ja me tavalliset odotamme, mitä salaisuuksia meille mahdetaankaan avata aikanaan elokuussa. Menee sekin varmaan elokuun lopulle, kun alkukuusta ovat nuo olympialaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."