Olen tyhmä ja ärtynyt

 

Rahaa sinne, missä sitä jo on

Myönnän, olen tyhmä, enkä millään ymmärrä kaikkea, mutta nyt taas menee niiiiiiin vahvasti yli, että pahaa tekee. Meillä on maassa taloudellinen kriisi, jonka vuoksi on ”PAKKO LEIKATA” todella monesta palvelusta. Aivan, ihan pakko.
Mutta, ei ole pakko leikata yritysten, joissa valtio on osaomistajana, hallituspalkkioista. Ei leikata, vaan korottaa niitä! ”Listaamattomien yhtiöiden palkitsemisrajat pysyvät ennallaan, mutta pörssiyhtiöiden muuttuvan palkitsemisen maksimiraja nostetaan 200 prosenttiin aiemmasta 120 prosentista.” Ovat kuulemma palkkiot jääneet jälkeen, (kts. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010448438.html)

Kun palkkioista puhutaan, kurkataanpa uutisia Länsiradan (entinen Tunnin juna, joka ei edes suunnitelmissa ollut ajalta tunnin juna) osalta. Ratahanke on suunnitteluvaiheessa. Jo suunnitteluvaiheessa ”Länsiradaksi nimensä muuttaneen Turun tunnin junan toimitusjohtaja Pekka Ottavainen sai vuonna 2022 kymmenien tuhansien eurojen tulospalkkiot, käy ilmi ministeriön asiakirjoista. Samaan aikaan yhtiön hallitus on saanut kokouspalkkioiden lisäksi myös erillisiä kuukausipalkkioita.” Nyt koko Länsirata-hanke takkuilee, kun ”Kunnat haluavat, ettei hankkeen hintalappua jaeta omistusosuuksien mukaan, vaan kuntien rahoitusosuutta pienennetään sote-uudistuksessa menetettyjen verotulojen suhteessa.” (https://yle.fi/a/74-20089859?origin=rss) Rahaa on laittaa tulospalkkioon ja muihin lisäpalkkioihin hankkeessa, joka on vasta alkutekijöissä suunnitteluasteella. Eikä maksajista ole vielä mitään varmuutta.

Todella monien ns. tavallisten ihmisten mukaanlukien opiskelijat ja ikäihmiset elämä on todellisessa kuristuksessa hallituksen päätösten takia, mutta ei sillä ole väliä, kun on kyse erilaisten palkkioiden nostosta tai edelleen taloudellisesti kannattamattomasta Länsiradasta. Minä olen huolissani tavallisten selviämisestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."