Sinua tarvitaan

 

Hallitus suuressa viisaudessaan laittaa todella monet pienyritykset pulaan!

Hallitus on päättänyt, että 15000-30000:n euron liikevaihtoa tekevien pienyritysten arvonlisäverohuojennus poistuu vuoden 2025 alusta. Tämä tarkoittaa pienyrityksille rajua menojen kasvua, jota ollenkaan kaikkien ei ole mahdollista siirtää hintoihin.
Olisi hyvä muistaa. ”Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 423 948 eli 95,5 prosenttia. Pienyrityksiä on 16 011 (3,6 %), keskisuuria 3 105 (0,7 %) ja suuryrityksiä 667 (0,2 %). Yksinyrittäjiä on 185 000 (2023).” (yrittajat.fi)
Erityisesti muutos koskee yksinyrittäjiä, joten veikkaanpa vaan, että menee monella lappu luukulle. Samaan aikaan hallitus hokee yhä kovemmin: ”Menkää töihin”. Kun työpaikat todellisuudessa muutenkin vähenevät ja jatkossa moni nyt yksinyrittäjänä toimiva laittaa lapun luukulle, on varsin vaikea mennä töihin.

Jokainen voi vaikuttaa edes vähän!

Niin se vaan on, että meistä jokainen voi osaltaan vaikuttaa – ainakin vähän. Kaikki, joilla suinkin on mahdollista, voisivat suosia ostoissaan pienyrityksiä. Voisimme myös kertoa muille saamastamme hyvästä palvelusta ja/tai tuotteesta. Jos pienyritys lopettaa, tilalle tulee – jos yleensä mitään tulee – usein palvelu, jonka tuotteet tulevat maailmalta. Suositaan nyt suomalaista ja erityisesti pienyrityksiä, sillä valtio tuntuu pitävän huolta suurista.

Alv-asiasta tarkemmin verohallinnon sivulla: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/verotuksen_muutoksia/pienyritysten-arvonlisaverotukseen-muutoksia-2025/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."