Lopettakaa se ulkoistaminen

 


Minä en voi käsittää, miksi yhä kiihtyvässä määrin kaikenlainen kasvatus ollaan siirtämässä koulun ja opettajien vastuulle, Missä ihmeen välissä opettajat opettavat sen oman oppiaineensa asiat, kun heidän odotetaan hoitavan lasten kasvatuksenkin?
Lasten kaikinpuolinen kasvattaminen on vanhempien / huoltajien tehtävä. Aina! Tuntuu, että kovin monet vanhemmat elävät jonkinlaista jatkettua nuoruutta, jossa omat menot ja omat jutut ovat ykkösenä. Opettajat toki tukevat kasvatustyötä, mutta ei kasvatusta alkeista alkaen voi ulkoistaa perheiltä koululle. Toisten ihmisten kunnioitus, hyvät peruskäytöstavat sekä myös ei-mukavien asioiden sietäminen kuuluu aina perheen kasvatusvastuuseen. Jos lapsi menee kouluun monen nykymallin mukaan eläen ”minä ensin”-ajatusta ilman minkäänlaisia käytöstapoja ja kuvitellen, että jokainen voi tehdä vaan itselleen mukavia asioita, on niin koulu kuin yhteiskuntakin isossa pulassa.

NYT, juuri NYT on aika pitää perhepalavereja, joissa käydään yhteiselämän sääntöjä ja opitaan olemaan fiksuja yhteiskunnan jäseniä. Muuten, nämä koskevat kaikkia…myös aikuisia omissa yhteisöissään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."