Mitä hittoa?

 

Uutisten lukeminen on tehokas keino nostaa verenpainetta. Kysyn vaan, jotta kuinka kauan pää kestää tota nousua.
Tänään uutisoidaan hallituksen esittävän eläkeläisten asumistuen leikkauksia. No, eihän se yllätä, kun esim. Purra on asiaa pitänyt esillä jo keväällä. Mutta, muutama kohta siinä esityksessä kyllä mietityttää!
Ensin, miten naisten asumistukeen voi kohdistua suuremmat leikkaukset kuin miesten asumistukeen? (Naisilla keskietuus pienenisi noin 17,10 euroa, kun taas miehillä muutos olisi noin 13,20 euroa.) Miehillähän on suuremmat eläkkeet, mutta silti esityksessä naisilta viedään enemmän. Peruste? Tasa-arvoako?
Toiseksi leikkaukset kohdistuvat suurempina vanhempiin eläkeläisiin! Heihin, joilla usein on suuret lääke. ja muut trveyskulut. Heihin, jotka ovat monessa asiassa muiden avun varassa. Onko tässä taustalla harhakuvitelma, että kaikilla iäkkäillä eläkkeensaajilla on joku salainen omaisuusvarasto, josta nostaa, kun yhteiskunta paiskaa pihalle? Siltä tuntuu!
Sekin on minusta mielenkiintoista, että uutisten mukaan omassa käytössä olevaa kesämökkiä ei lasketa varallisuudeksi. Mitähän se sitten on?
Eläkkeensaajien asumistuen tiukennuksista syntyisi hallituksen laskelmien mukaan 25,4 miljoonan euron säästö, kun yleisen asumistuen kiristyksistä tulee vain  noin 11,5 miljoonan säästö.

📢 Nyt on aika lopettaa se jatkuva ruikutus, etteivät eläkeläiset osallistu säästöihin. Kun valtaosan eläkkeensaajien eläke on alle 2000€/kk eikä kaikille eläkeläisillä ole omistusasuntoa tai suurilla palkoilla kerättyjä säästöjä, on monen eläkeläisen elämä menossa kamalaan solmuun. Se alv:n nosto puree rankasti lääkkeitä ja terveyspalveluja tarvitsevia. Vuokrat ovat nousussa ja sähkön hinnan ennakoidaan nousevan rajusti. Harva enää asuu mummonmökissä vailla mukavuuksia!
Nuoremmat eläkeläisetkin voivat hankkia pientä lisätuloa vaikka muutaman tunnin työrupeamilla, mutta se ei onnistu -harvoja poikkeuksia lukuunottamatta- vanhemmilla ihmisillä. Ja, jos onnistuu, verottaja kiittää ja nappaa merkittävän osan.

😵 Minua huolettaa, kuinka moni eläkeläinen ajautuu todella suuriin vaikeuksiin – jo aiemmin päätettyjen säästöjen takia ja nyt uusien iskiessä elämään yhä rankemmin.

Arvoisat päättäjät, tulihan ne vaikuttavuusarviot kunnolla tehtyä❓ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."