Negatiivisuus vaikuttaa terveyteen


    Olen usein ihmetellyt, miten jotkut pystyvät ajattelemaan lähes kaikesta negatiiviseen sävyyn. Tunnen ihmisiä, joilta äärimmäisen harvoin kuulee mitään myönteistä, mutta valituksen aiheita on vaikka muille jakaa. Ja niitä myös jaetaan.
Nyt sattui silmiini tieto, jonka mukaan muutamat tutkimukset ovat osoittaneet, että negatiivisesti asioista ajattelevien ihmisten aivoissa on enemmän amyloidi- ja tau-proteiineja. Ne puolestaan sitten vaikuttavat mm. alzheimerin syntyyn!  Aikamoinen tieto.. 🤔
Erillisiä tutkimuksiahan ei edes tarvita siihen havaintoon, että negatiivisesti ajattelevat ihmiset ovat usein masentuneita ja ahdistuneita.

Minusta on aika kääntää ajattelumallia

En tarkoita mitään lässynlässyn-löpötystä, vaan taitoa nähdä asioita eri puolilta. Suuressa osassa asioita on se positiivinenkin puoli, jos viitsii vähän laajemmin ajatella. Nykyisin vaan tuntuu olevan niin muodikasta katsoa kaikesta se huono puoli ja tuoda se myös näkyvästi esille.
Toki myönnän - en mä nyt sentään niin tyhmä ole, että kieltäisin -, että on paljon erilaisia ongelmia. Minusta energiaa kannattaisi panostaa ongelmien ratkaisujen etsimiseen ja toteuttamiseen, eikä muiden syyttelyyn ongelmista.  Ratkaisujen kohdalla sitten on tärkeää siinäkin ajatella monelta kannalta, sillä "kaikki vaikuttaa kaikkeen".  Erilaiset elämäntilanteet, olosuhteet yms. luovat erilaisia ratkaisuja, joten ratkaisuissakin tulee olla erilaisia toteutustapoja.
Terveys on todella tärkeää, joten panostetaan itse kukin siihen meillä jokaisella olevia keinoja käyttäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."