Nuorison päivä 🌺

 

Tänään on kansainvälinen nuorison päivä!

    Monenko tahon olet huomannut asian huomioivan?  Meillä huomioidaan niin lasten päivä, äitien- ja isien päivät, vanhustenpäiväkin, mutta ollaan hiirenhiljaa nuorison päivästä. Paitsi, jos joku on tehnyt jotain ikävää, se julistetaan suureen ääneen.

YK:n julistamaa Kansainvälistä nuorison päivää on vietetty vuodesta 1998 alkaen, mutta Suomessa en ole havainnut asiaan mitään reaktiota. Se sekä surettaa että kiukuttaa.  Kertooko tämä nuorten ja nuorisotyön arvostuksesta? 
  Odotan mielenkiinnolla, miten liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist huomioi yhden oman alansa merkkipäivän! Viime vuonna ei mitenkään. 😢
13.6.2024 arvoisa ministeri on täysistunnossa todennut: "Pyrin kyllä huolehtimaan myös siitä, että tulevissa valtion budjettineuvotteluissa leikkauksia ei kohdistu suoraan etsivään nuorisotyöhön, työpajatoimintaan tai sitten nuorisotyöhön kouluissa ja oppilaitoksissa." Kauniita sanoja, mutta miten se toteutuminen? 

Raha ei ratkaise kaikkea!


Ei raha, eikä ainaiset hankkeet, joilla on alku ja varsinkin se loppu. Tarvitaan pitkäjänteistä työtä eri tahojen toimesta ja yhteistyössä, jossa koditkin ovat mukana. Paljon voidaan rehdö nykyresursseillakin, kun halutaan.

Päivän huomioinnista

Virallisesti päivästä todetaan: "
Suojaamalla nuorison poliittisia, yhteiskunnallisia ja muita oikeuksia, tukemalla yrittäjyyttä ja koulutusta sekä kehittämällä parisuhde- ja seksuaalisuusneuvontaa nuorison tarpeiden mukaan voivat päättäjät edistää sitä, että nuori sukupolvi kokee saavansa tasa-arvoiset ja riittävät osallistumismahdollisuudet ja valmiudet elää täyspainoista elämää myös 2000-luvun Suomessa."

Kuten tuolla aiemmin totesin, nuorten kohdalla tulee runsaasti julkisuutta, kun jossain tapahtuu jotain ikävää. Nyt viimeistään on aika tuoda esille myös niitä hyviä asioita, mitä nuoret tekevät!

💡💡💡Jos jokainen tiedotusväline kertoisi omalta alueeltaan YHDEN positiivisen teon, mitä joku / jotkut  nuoret ovat tehneet, aatelkaapa, mikä määrä positiivista uutista olisikaan ulottuvillamme!
Ei se, että kerrotaan positiivisia asioita tarkoita, että ongelmat haudataan, mutta nykyisin tuntuu, että ne positiiviset haudataan. Kun kaikkialla kerrotaan nuorten ongelmista, moni nuori käpertyy ongelmien keskelle näkemättä ulospääsyä. Se on huolestuttavaa.

👍 Pieni harjoitus kaikille: Löydä ajatuksistasi kaksi hyvää asiaa / tekoa nuorilta. 


👉 Nuoret tarvitsevat turvallista aikuista kanssakulkijaa, joka antaa heille rajat ja rakkautta, mutta myös tilaa kasvulle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."