Vanhenemme rypäyksittäin


 


    Olipa mielenkiintoinen juttu tuolla uutisissa!  Tähän asti on ajateltu, että vanheneminen tapahtuu yhtäjaksoisena tapahtumana. Nyt tutkimus osoittaakin ihan muuta!

Ennen aateltiin, että naisten erilaiset oireet 45:n vuoden vaiheilla liittyvät vaihdevuosiin yms. Nyt tutkimuksessa on havaittu, että vastaavia oireita on myös miehillä.  Asiaa tarkemmin tutkittaessa on todettu, että ensimmäinen vanhenemisen sykäys tulee n. 45:n vuoden aikaan. Aika moni huomaa erilaisia oireita ja osa alkaa murehtia ulkonäköään, jossa voi näkyä merkkejä mm. hiuksiin ilmaantuu harmaita hiuksia, ryppyjä tulee kasvoihin yms.  Sitten elellään tasaisempaa vaihetta, kunnes n. 60:n ikävuoden kohdalla tulee seuraava pyrähdys. Taas vanhemenisen oireet lisääntyvät merkittävämmin.  Tähän asti asia on todettu tutkimuksessa, jossa tutkittiin 25-75-vuotiaita henkilöitä. ”Ihmisessä tapahtuu joitain todella dramaattisia muutoksia”, toteaa tutkimuksen kirjoittaja professori Michael Snyder Stanfordin yliopistosta.

 Mutta, tässä ei olekaan vielä kaikki!

Nyt on havaittu, että tapahtuu vielä yksi merkittävä muutos ihmisen saavuttaessa 78:n vuoden iän.  Nyt tutkimukseen osallistuneista vanhimmat olivat kuitenkin 75-vuotiaita, joten heistä ei tähän osaan saatu tietoa. Asia on tutkimuksen alla edelleen.

❓ Onko niin, että vanhuus oikeasti alkaakin juuri 78-vuotiaana? Entä toisaalta, miten tämä vaikuttaa (vai vaikuttaako?) ihmisten elämään ja asenteisiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."