"On se niin noloa..."

 


     "On se niin noloa, jos tutut vaikka näkee"...

Se nyt vaan on niin, että monen elämänlaatu paranisi, jos kehtaisi ottaa rollan - siis rollaattorin - käyttöön.  Kaikilla ei kyse edes ole kehtaamisesta vaan siitä, että on vaikea myöntää tarvitsevansa apuvälinettä.  Tuosta on ihan omakohtaista kokemusta, sillä kauan meni ennenkuin annoin asiassa periksi. Kuljin kepin kanssa, vaikka se usein tuntui huteralta. viimein Ystävän aktiivisen painostuksen tuloksena annoin periksi ja hankin rollan. Ja kyllä, kyllä se oli kauan tuossa eteisessä ennenkuin sisu antoi periksi kokeilla. Sen jälkeen olen ollut rollan aktiivinen käyttäjä, koska se mahdollistaa minulle aivan erilaista liikkumista kuin aiemmin. 
Olin joku aika sitten laivalla menossa Norjaan ja menimme illalla katsomaan Divet show-esitystä. Yhdessä kohdassa siihen oli otettu mukaan rolla ja se oli minusta aivan mahtava idea! Huom! Kyse ei ollut pilkasta, vaan olennaisesta osasta esitystä!

Tänään oli uutisissa juttua, että pitäisi saada joku julkkis (mainittiin Jorma Uotinen) tekemään rollaattorista ja sen käytöstä trendikästä. Loistava ajatus! Miksi meidän pitäisi nolostella apuvälineitä, jotka antavat elämään lisää sisältöä?   
Jutussa myös kysytään, miksi rollaattorit näyttävät yleensä samanlaisilta. Voisiko joku huippusuunnittelija tehdä asialle jotain?  Juttu löytyy: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010722815.html´

Minusta rollassa ei ole mitään noloa, vaan se on aidosti elämää vapauttava kapistus!

2 kommenttia:

  1. Kuljin rollaattorin kanssa ensimmäisen mieheni kuoleman jälkeen (hänen isolla ulkorollaattorillaan) kun oikea polveni oli todella kipeä ennen leikkausta. Leikkauksen jälkeen pyysin itselleni rollaattoria sisäkäyttöön mutta minulle ei sitä myönnetty. Nyt viime syksynä kun toinen polvi leikattiin sain rollaattorin käyttööni ja koin sen todella hyvänä. Tänään isku kipu vasempaan reiteen. En tiedä onko joku hermopinne vaiko lonkan nivelrikko. Nyt olisi rollaattori taas todella tarpeen. Kyynärsauvat ovat hankalat käsien nivelrikon vuoksi. En ole koskaan hävennyt rollan kanssa kulkuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rolla on hyödyllinen monelle, kunhan vaan rohkaistuu kokeilemaan. Liian moni ajattelee sitä, mitä muut (usein muka) ajattelevat asiasta.
      Ranneongelman takia minullakin sauvat ja keppi kävivät vaikeaksi. Nyt on hyvä!

      Poista

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."