Sinne meni

 

   Niin se vaan on, että edes jonkinmoista valoa oli monen ihmisen elossa ennen näitä jättimäisiä hallituksen leikkauksia, mutta nyt tuntuu, että vain tummat pilvet ja jossain kaukana kuu, ovat edessä.
   Tutkailin noita säästöjuttuja ja tuli vahvasti mieleeni hölmöläisten valon kantaminen... Saadaan kyllä numeroihin kaunistusta joiltain osin, mutta seurauksia ei ole selvitetty. Niinpä tehdyt säästöt tuovat toisaalle tosipaljon lisämenoja sen lisäksi, että rahassa mittaamaton henkinen hyvinvointi kärsii.

Mielenkiintoinen lisä oli uutisissa, kun kerrottiin, että 64+ ikäryhmä kärsii muita vähemmän talousongelmista. Varmaankin ne, joille on vuosien myötä kertynyt säästöjä, voivatkin nyt paremmin. Kaikkien palkka vaan ei ole antanut periksi säästämiselle.  Toinen syy asiassa -todettiin uutisessakin- lienee se, että vanhempi ikäluokka on oppinut tinkimään jo lähes kaikesta mahdollisesta. Silloin tosin lisämenot tuovat isoja ongelmia.

Minä toivon hartaasti, että arvoisa hallitus ja virkamieskunta tekisi ne vaikutusarvionsa ennen päätösten tekoa, jotta ei tehtäisi korjaamattomia virheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."