Huolihetki

 


Meillä ihmisillä – ainakin monella meistä – on taipumut murehtia kaikenlaisia asioita. Se vie paljon energiaa ja on useimmiten aivan turhaa. Eräs tuttuni kertoi jokin aika sitten käyttävänsä tilanteen korjaamiseen erityistä ”huolihetkeä”.

Jokaiseen päivää huolihetki

Jokaiseen päivään varataan viidestä viiteentoista (jopa 30) minuuttia huolihetkelle. Mielellään tälle on vakioaika, esim. illalla ennen nukkumaanmenoa, On tärkeää, ettei tälle varata liikaa aikaa, ettei näin mahdollisteta huoliin hukkumista.
Vakioajan lisäksi tarvitset kynän ja vihkon sekä rauhallisen paikan hetkellesi.
Kun on hetkesi aika, jätät puhelimen ym. laitteet pois ja keskityt asioihin, jotka sinua huolettavat. Kirjoitat vihkoon vasemman puoleiselle sivulle huolenaiheen ja oikealle sivulle lyhyen ja mahdollisimman konkreettisen ratkaisun ko. huoleen. Miettiessäsi ratkaisua, muista myös mahdollisuus kysyä itseltäsi: ”Mistä voin saada asiassa apua?”. Älä uppousu liian syvälle huoliisi! Kun oma huolihetkesi on ohi, mutta huoli palaa mieleesi, muistuta itseäsi, että sinulla on jo asiaan ratkaisuehdotus. Sama pätee tilanteeseen, jos heräät yöllä jo käsittelemäsi huolen merkeissä. Jos taas heräät uuden huolen takia, kirjoita se ylös vihkoosi, mutta etsi ratkaisu vasta seuraavassa huolihetkessä. Näin yöllinen huoli ei vie uniasi.
Muista myös seuraavana päivänä tarttua niihin toimenpiteisiin, joita itsellesi huolen ratkaisemiseksi aiemmin kirjasit.
Tämä voi aluksi tuntua hankalalta, jopa hiukan teennäiseltä, mutta päästyäsi rytmiin, se voi olla hyvin vapauttavaa. 👍

⭐Joskus on päivä, ettei ole mielessä minkäänmoisia huolia. Silloin voimme kiittää iloisena erinomaisesta päivästä!🌷

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."