Etähoito avuksi?

 

Suomessa on iso pula hoitohenkilökunnasta ja tarve vain kasvaa väestön ikääntyessä. Siihen ei ole ratkaisu vanhustenhoidon vastuun siirtäminen omaisille, kuten eräät tahot vihjaavat. Kaikilla se ei ole mahdollista esim. työtilanteen tai muun elämäntilanteen takia ja on paljon vanhoja ihmisiä, joilla ei ole omaisia.

Olen monessa asiassa digimaailmaan ajatellen varovainen siihen liittyvien ikävien puolien takia, mutta minut tuntevat tietävät myös, että olen toisaalta ihminen, jonka mielestä digimahdollisuuksia tulee hyödyntää siinä, missä voi. Yksi tällainen mahdollisuus on etähoito. Ei, en halua siirtää koko hoitotyötä verkkoon -eihän se olisi mahdollistakaan-, mutta on asioita, jotka toimisivat myös etänä. Tällöin henkilökunta säästäisi sekä aikaa että rahaa mm. työmatkojen merkeissä.
Etähoitoon sopisivat esim. erilaiset voinnin tarkistukseen tai vaikka lääkitykseen liittyvät tarkistukset. Palvelut varmasti kehittyvät, kun toiminta lisääntyy laajemmallekin. Pyrkimyksenä on asiakkaan omatoimisuuden lisääminen ja kotona asumisen tukeminen.  Tähän tarvitaan nettiyhteys ja sopiva laite. Asiakas saa käyttöönsä helppokäyttöisin tabletin ja siihen kotona tapahtuvan opastuksen. Sama tabletti sitten helpottaa myös yhteydenpitoa omaisiin ja ystöviin. Helpointa on, jos yhteydenottoa varten tabletin näytöllä on kuvat palveluista tai henkilöistä, joihin sillä otetaan yhteyttä.

💡 Ei pidä unohtaa tällaisen tabletin mahdollisuuksia laajemminkin! Eri tahot -esim. järjestöt, seurakunnat jne.- voisivat toteuttaa virtuaalitapahtumia! Tällaisina on helposti toteutettavissa mm. aamunavaukset, tietokilpailut, jumppaohjelmat, virtuaaliset retket ja juhlat jne. Juhlista tulee mieleen esim. Äitienpäivä, juhannus, Joulu, pääsiäinen ym. ym. Tämä olisi iso ilo heille, jotka eivät itse pääse paikanpäälle juhliin. Enemmän on kyse halusta toteuttaa kuin mahdollisuuksista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."