"Eläkeläiset kuluttavat Suomen kasvuun"

 

Minä vaan kysyn, missä arvoisan ekonomistin tietoisuus suuren osan eläkeläisten elämän taloudellisesta todellisuudesta on! Uutisissa kerrotaan: ”Suomen Yrittäjien ekonomisti Juhana Brotherus nostaa tilanteen ”voittajiksi” erityisesti eläkeläiset.” Uutinen muuten jatkuu: – Ruokalasku halpenee ja elinkustannukset ennallaan. Inflaatio kaukana EKP:n 2 prosentin tavoitteesta jo puolivuotta – korko­politiikkaa ei tehdä Suomelle. Velattomat kotitaloudet, etenkin eläkeläiset, voittajia – koska lähtevät kuluttamaan kasvuun koko maan? hän kirjoitti X-palvelussa.”
Ruokalasku halpenee? Ei ole moista kaupassa näkynyt ja kun arvonlisävero syyskuun alussa nousee, ei ruokalasku todellakaan halpene. Entä elinkustannukset… sähkön hinta noussut ja nousussa edelleen, kuten monet muut välttämättömyystarvikkeet. Monelle eläkeläiselle isoja menoja aiheuttavat lääkekulutkin nousevat merkittävästi, kun arvonlisävero nousee 10%:sta 14%:n!
Kertauksena vielä Eläketuturvan ja Kelan julkaisema selvitys suomalaisten eläkkeistä:


Jokainen lukutaitoinen näkee tuosta, että valtaosa eläkkeensaajista saa eläkettä alle 2000€/kk. Kun ollaan rehellisiä, tämä eläke ei ole se, jolla Suomi kulutetaan nousuun. Suurta eläkettä saavia on niin vähän, ettei Suomi kyllä heidänkään kulutuksella nouse. On tärkeää, että ekonomistit, joiden sana on eräiden mielestä Jumalan sanasta seuraava, tutustuisivat elämän tosiasioihin… siihen, mikä on suuren enemmistön tilanne taloudessaan. Eläkeläiset eivät kuluta Suomea nousuun, vaan todella monet eläkeläiset yrittävät selvitä hankkimaan sekä ruoan että lääkkeet pakollisten asumis-ym. menojen jälkeen. Kyllä Suomen nousu on aivan muissa paikoissa rahotettava asia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."