Halpamaista, ministeri!


   Enpä olisi uskonut, että näin halpamaista vetoa nähdään eduskunnassa, mutta onhan sekin nyt koettu. Kyse oli hallituksen päätöksestä lisätä yksityisten terveyspalvelujen käyttöön saatavaa Kela-korvausta.

"Peruspalveluministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) perusteli muutosta esimerkiksi gynekologipalveluiden paremmalla saatavuudella."

Ja sitten se halpamainen osa:  

"– Kättä pystyyn, kuka vastustaa esimerkiksi sitä, että hedelmöityshoitoihin käytetään ensi vuonna kelakorvauksia tai että naiset pääsevät gynekologipalveluihin, joita julkinen palvelu ei tarjoa, tai hammaslääkäriin ja suun terveydenhuoltoon, jolta julkiselta on vaikea saada aikoja."

  Arvoisan ministerin on hyvä tietää, että tuleva Kela-korvauksen nosto helpottaa vain niitä, jotka jo ennenkin ovat voineet yksityisiä lääkäripalveluja käyttää. Tämä muutos ei sitten tippaakaan helpota pienituloisten lääkäripalvelujen saantia. Kun jo julkisen terveydenhoidon maksut tekevät monelle tiukkaa, ajatus yksityispalvelujen käytöstä on unta. Nyt tähän tarkoitukseen menevät rahat olisi ollut paljon viisampaa käyttää perusterveydenhoidon tilanteen parantamiseen jolloin lääkäripalvelut olisivat edes vähän paremmin vähemmän varakkaidenkin käytettävissä.

2 kommenttia:

  1. Tämä on jo koettu, kaikki pois pienituloisilta. Meillä on jo vuosikymmeniä toimittu niin ettei terveyskeskulääkäriin pääse ja ehdotetaan että mene vain yksityiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ei yksityiseen ole varaa, jäävät vaivat hoitamatta ja sen myötä pahenevat. Ovat sitten paljon hankalampia ja kalliimpia hoitaa, kun on pakko edessä.
      Minä olen täällä Turussa päässyt hyvin terveyskeskukseen, joten en voi siitä valittaa. Mitä nyt labraan on vaikea päästä, mutta yleisesti hyvin. Tiedän kuitenkin monia muualla asuvia, jotka ovat lopulta luovuttaneet lääkäriin menon ja vaivat pahenevat kaiken aikaa.

      Yhä enemmän tuntuu, että nuo ns. korkean tason päättäjät haluavat ainakin vanhat ihmiset pois kuluttamasta yhteiskunnan varoja.🤔

      Poista

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."