Alkoholit suoraan kotiin


    Tämähän on meidän hallituksen unelma; alkoholi vapaaksi. Ensin laskettiin kaljan hintaa, sitten tuotiin ruokakauppaan vahvempia juomia yleisestä vastustuksesta huolimatta ja nyt valmistellaan alkoholin kotiinkuljetuksen mahdollistamista.
On kerrottu, että kuljettajan tulee varmistua henkilön iästä (eli 18v tai enemmän) ja kunnosta (eli ettei saa olla valmiiksi kännissä). Varmaan tulee myös varmistettavaksi kuljettajan ikä, sillä nämä nuoret pyörälähetit eivät välttämättä täytä ikärajavaatimusta.
Noita vastaanottajan vaatimuksia on helppo kiertää, sillä varmasti tulee tilanteita, joissa tilaajana toimii perheen selvänä oleva täysi-ikäinen jäsen muiden odottaessa lisälastia. Varsinainen lähetyksen tilaaja (tai käyttäjä) voi olla ihan muu kuin se, joka ilmoitetaan tilaajaksi ja vastaanottajaksi. Valitettavasti näissä kuvioissa erilaiset huijaukset ovat yleisiä.

Minä vaan en ymmärrä tähän liittyvänä sitä, että alkoholi on saatava suoraan kotiin. Syrjäseuduilla voisi kaupassa olla lukittu kaappi pienelle alkoholimyynnille, mutta taajamissa kansa tallustakoon Alkoon. Ei se maailmaa mullistava urakka ole.
Ennenkaikkea ihmettelen ihan valtavasti, eikö meidän hallituksen sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasosella (jolle alkoholiasiat kuuluvat) ole tärkeämpää työtä kuin kaiken aikaa valmistella alkoholiasioita! Hänellä on todella laaja vastuutalue, mutta eniten esillä ovat alkoholiasiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan ajatuksella: "Niinkuin toivot muiden kohtelevan sinua, niin kohtele sinä muita."